Pielisen Betoni mukana Keskon merkittävässä hankkeessa Hyvinkäällä

Pielisen Betoni on ollut mukana toimittamassa betonielementtejä Onnisen uuteen logistiikkakeskus Onnelaan Hyvinkäällä. Kyseessä on merkittävä Keskon investoima hanke, jonka kokonaispinta-ala on noin 85 000 neliömetriä, mikä vastaa kahtatoista jalkapallokenttää ja se tulee työllistämään avauduttuaan noin 400–500 logistiikan ammattilaista.

Onnelan logistiikkakeskus, Hyvinkää. ©Pielisen Betoni, Mika Huisman
Onnelan logistiikkakeskus, Hyvinkää.

Ympäristövastuullisuus on meille tärkeää ja logistiikkakeskus Onnela on hyvä esimerkki siitä, miten nykyaikainen rakentaminen voi yhdistää tehokkuuden ja ympäristövastuullisuuden. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saimme olla osana tätä merkittävää hanketta.

Pielisen Betoni on toimittanut logistiikkakeskukselle yhteensä noin 36 kilometriä eli yli 3 000 kappaletta runkoelementtejä, joihin kuuluvat jännebetonipalkit, HI-palkit, pilarit, HTT- ja TT-laatat sekä ontelolaatat. Hanke toteutettiin betonielementtien osalta yhdessä yhteistyökumppanin kanssa.

Tärkeä yhteistyön kulmakivi oli aikataulutus. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” piti hyvin paikkansa tämän hankkeen kohdalla. Tarkasti laadittu aikataulu mahdollisti elementtien valmistamisen ja toimittamisen aina ajallaan eikä aikatauluista tarvinnut joustaa. Yhteistyö rakennuttajan kanssa oli todella jouhevaa.

Logistiikkakeskuksen tavoitteena on saada rakennukselle Very Good -tason BREEAM-ympäristöluokitus, joka on osoitus kestävän kehityksen periaatteiden toteuttamisesta. Pielisen Betonin tavoitteena on ollut jo vuosia uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen ja päästöjen vähentäminen. Teemme jatkuvasti kehitystyötä oman ympäristövastuullisuuden ja tietoisuuden lisäämiseksi. Uusien vähähiilisten ratkaisujen löytäminen on jatkuva prosessi. Vaihtoehtojen löytäminen on pitkäkestoista kehitystyötä, jossa tuotteen laatu ei kärsi.