Historiaa 40 vuotta

Pielisen Betoni on perinteikäs perheyritys
Pielisen Betonin tarina alkaa yli viiden vuosikymmenen takaa. Yrityksen perustivat Esko ja Eila Kolehmainen vuonna 1961, jolloin Juuan sementtivalimo aloitti valmisbetonin tuotannon.

Toiminta on laajentunut mittavaksi
Pielisen Betoni käynnisti toimintansa Lieksassa vuonna 1973 ja laajeni elementtitehtaaksi vuonna 1983. Vuonna 1988 aloitettiin ontelolaattojen ja esijännitettyjen elementtien tuotanto itse rakennetussa Outokummun uudessa tehtaassa. Toiminta laajeni edelleen vuonna 1992, kun Kuopiosta ostettiin valmisbetoni- ja seinätehdas.  Seinätehdas paloi vuonna 2005, mutta valmisbetonitehdas toimii täydellä teholla edelleen.

Uusin tehdas Joensuussa
Pielisen Betoni perusti vuonna 2000 uuden ontelo- ja kuorilaattatehtaan Hollolaan. Sitä laajennettiin vielä vuonna 2001 runkotehtaalla. Yrityksen viimeisin suuri satsaus on vuodelta 2008, jolloin Joensuun valmisbetonitehdas aloitti toimintansa.

Tänään Pielisen Betoni on yksi Suomen suurimpia betoniteollisuuden yrityksiä. Kolehmaisen suku jatkaa yrityksen toimintaa entistä kunnioittaen ja uutta kehittäen.

historia_300x300